Sunday, January 15, 2012

I'M bAck !!!!!!!

Assalamualaikum semua ...........(",) apa kabar ??? harap sihat la yerk . Lama giler kan aku x update blog nie ... hehehe .... Bukan malas cuma x sempat jerk & bila sempat xde mood lak ... huhuhu ... Almaklum le anak dh 3 . Untuk pengetahuan semua , aku dah selamat bersalin pada 5 november 2011 jam 6.56 ptg di Hospital Banting . Akhirnya kan kawan2 , pas 2 kali masuk wad ... bersalin gak aku . Tupun awal 2 minggu tapi xpela janji semuanya dah selamat . Korang tau x ??? Kalau la kali ke 3 aku masuk wad tu aku x bersalin gak aku dah plan dah nak minta mc je sampai aku bersalin & kalau x dapat aku nk amik cuti jerk .... Tau nape ??? pasal aku dah malu giler dgn kawan2 coz asik masuk wad jerk tapi x bersalin2 gak .... Sekarang semuanya dah selamat & aku happy sangat coz akhirnya aku dapat gak anak lelaki ... Putera yang ditunggu2 ... hihihi .... Dilahirnya dengan mudah Alhamdulillah maybe coz dia kecik kot 3 kg jerk masa tu . Tapi still tembam macam kakak2 dia ... X lupa terima kasih banyak2 buat kak eija & ibunya coz sudi datang melawat masa aku kat spital ... Siap tolong belikan air mineral lagi ... hahaha .... Dah le time tu hari raya haji , x dapat la nak makan segala ketupat rendang tu tapi kak eija baik hati coz dia ada bwkkan puding . Sedap ................ yummmmm ..........
Sepanjang 2 bulan cuti bersalin , aku seronok sangat & rasa macam nak berhenti keje jerk coz sekarang nie keje banyak sangat stress & karenah . Tapi memandangkan tanggungjawap dah bertambah & banyak benda yg nak dibayar ... keje je la kan ??? Lagipun kerja nie salah satu ibadah kan selain nak cari rezeki untuk bantu myluv hubby ... Masa cuti bersalin tu bulan pertama la sakit cikit coz asik ulang alik pegi klinik & spital . Baby kena kuning & makin hari makin naik , nasib baik la last2 tu turun gak ... kalau x terpaksa la baby duk bawah lampu biru . Kesian tau coz baby kena bogel cuma pakai pampes je dgn penutup mata ... X sampai ati tengok .... :( After 1 month , baby pun okey ... dah x kuning dah & bila timbang berat baby naik 4.9 kg . Sekarang nie x tau la bape berat dia coz belum pegi checkup 2 bulan tu . Ingat esok balik keje malam nak pegi check up tapi ada kelas announcement lak .... hishhhhh .... kacau betul la .... Dah la esok isnin , mesti ramai giler orang & gerenti jenuh menunggu . Cian kat myluv hubby la coz petang tu dia kena keje lak .
Kalau nak diikutkan sepanjang cuti tu , boleh jerk nak update blog kat umah tapi laptop lak rosak . Dah lama dah rosak cuma xde duit je nk betulkan . Akan datang nie nak beli komputer je la letak kat umah senang tapi bila nak beli tu x tau la tengok bajet dulu ... Apa lagi ek nak citer ??? blur kejap .... Sekarang baru la aku tahu betapa penatnya ada 3 orang anak nak2 semua masih kecik2 lagi ... Kadang2 myluv hubby ada ngeluh gak penat jaga budak nak2 bila time aku keje tapi aku cakap la kat dia dah namanya ada anak kecik memang la penat ... kalau xnak penat xyah ada anak . Sekarang nie anak kecik2 lagi so penat kena letak tepi , yg penting tumbesaran anak tu .... Aku lagi la penat x pernah abis pg ptg siang malam ada jerk keje yg nak dibuat ... Tinggal tahan dengan x tahan jerk .... Anak baru 3 myluv hubby dah ngeluh penat jaga , macamane nak tambah jadi 4 nie ??? Kalau ikut aku , dah cukup la 3 tu tapi myluv hubby nak lagi sorang . Maybe after 4 year nanti tapi aku xnak la coz penat la mengandung bersalin nie ... Semacam serik la coz sakit bersalin tu tuhan jerk yang tahu . Orang lelaki apa tahu , yang diorang tahu buat kita mengandung je ... hehehehe ....
Rasanya cukup la kot sampai sini aku membebel coz macam dah xde idea la nak citer apa . Tetiba lak xde mood nak mengarang ... hehehe ... Lagipun jap lagi nak rehat pastu bangun nanti aku ingat nak update gambar baby tapi x janji la ye coz kengkadang apa yg kita rancang tu lain la jadinya .... hihihi ... Okey semua .... Wassalam (",)

1 comment: