Thursday, August 21, 2014

MomMEnt oF biRTh part 2

 
 
Mood meng'update ' kejap datang kejap ilang ... hihihi ... But aku kena abiskan jugak cerita yang da aku mulakan. Aritu citer sampai mana ek ??? Emmmm jap2 nak ingat balik ... Okey pas doktor cakap yang aku boleh bersalin hari nie tu , aku terus x selera makan ... hahahaha .... berdebar2 siooottt !!!! Minum la milo secawan pastu terus masuk ke labour room . Guess what ???!!! Labour room penuh kooooo !!! Aku dapat bilik no 4 ... hihi ... anak no 4 dapat bilik no 4 .... kebetulan ??? Disuruhnya aku tukar baju then tanggalkan apa2 yg patut ... hahaha !!! Aku pun redha la baring menyerahkan diri tapi dalam hati nie x henti2 berdoa agar semuanya selamat .

 After a while , doktor masuk untuk check aku then seterusnya air ketuban aku pun dipecahkan . Memang terasa hangat la ... hehehe ... Pastu setiap kurang 5 minit kot memang terasa la contraction tu ... sakit sangat !!!! Even sakit datang kejap tapi sakitnya Ya Allah , Dia la yg maha tahu . 

Aku nie walaupun sakit tu sangat la menggila tapi memang sedaya upaya xmo jerit coz malu la kot nak jerit coz da anak no 4 !!! Tapi yang paling menambahkan gemuruh tu bila patients labour room depan aku nie menjerit2 panggil nama abah la mak la nenek la apa la ... huiii .... aku pulak yang takut . Kesian pun ada gak coz da la anak pertama xde pengalaman pastu kena marah dengan nurse lagi , doktor pun duk marah gak .... hurrrmmmm ... Berbalik pada aku , contraction aku makin lama makin cepat pastu memang da terasa nak terkeluar da baby . Aku menahan sakit memang da x terkata la then ada sorang staff nurse tu duk check contraction aku . Then tetiba bole pulak dia bagi aku injection tahan sakit . Aku pun x kata apa la coz duk menahan sakit so terima jer la . Tapi makin lama sakit makin x boleh tahan , memang da rasa baby macam da nak kuar da . 

After about 5 minit , staff nurse tu datang balik kat aku . Dari reaksi muka dia macam pelik coz aku da diberi injection tahan sakit tapi dari air muka aku katanya aku da macam x boleh tahan sakit da . Terus dia check bukaan . OMG !!! The baby is coming !!!! Nurse tu yang jerit la ... hehehe ... Then x lama tu baby pun kuar dengan selamatnya . Nasib baik nurse sempat sambut , kalau tidak mau jatuh da baby . Fuhhhh lega sangat baby da selamat da dilahirkan . Tapi sian kat nurse yang sambut tu coz abis darah bersembur kat baju dia .... hihihi .... Alhamdulillah jugak la coz jahit pun x banyak & semuanya selamat . 

Settle hal dalam labour room aku pun diusung la masuk ke bilik wad . Aku totally mamai aka ngantuk sangat !!! Semuanya gara2 injection tahan sakit tu lah !!! Korang bayang la sampai nak naik katil pun x bermaya kot . Last2 dem keselamatan baby , baby aku diletakkan dalam baby cot .... kehkehkeh !!! Aku x pasti aku tido bape lama tapi yang penting baby nangis pun aku x berapa nak sedar ... hahaha ... Tersedar bangun pun bila myluv hubby kejut , ntah pukul bape sampai pun aku x perasan . Sedar2 bangun Ya Allah membuak2 darah kuar . Kepala masih mamai lagi tapi da x selesa da coz darah banyak sangat . So aku gagahkanlah diri untuk pegi ke toilet . Myluv hubby nak papah aku pegi toilet tapi aku cakap xpe boleh , lagipun sian baby xde yang tengok . Meniti2 la aku nak ke toilet tu . Kuat gila penangan ubat tahan sakit tu weeyyhhh !!!  Pegi balik toilet tu pun makan masa setengah jam ... hehehe ...

Cukup la dulu yer nanti2 kita sambung lagi ... hehehe ... penat menaip ...

-WASSALAM-

No comments:

Post a Comment